Of je de achternaam moet veranderen bij het trouwen: 9 momenten die moeten worden overwogen

De tijden zijn verstreken wanneer een vrouw wettelijk zou moeten nemen om de naam van haar man te nemen. Niemand zal vandaag veroordelen als je jezelf een meisjesachtige naam laat. En toch is er iets om over na te denken. De argumenten van de Amerikanen, geschikt voor onze 8 mythes over seks die zelfs hoogopgeleide vrouwen nog steeds geloven realiteit, werden gegeneraliseerd door de correspondent van het NBC -kanaal Gabriel Frank.

Een paar maanden voor de bruiloft begon de toekomstige echtgenoot erachter te komen of ik zijn achternaam zou nemen. Ik gaf toe dat ik dit niet zou willen doen: “Luister, ik ben al 30! Op deze leeftijd om de achternaam te veranderen. Waarvoor?”. Toen voegde ze een tweede argument toe: “Ik zal het werk nog steeds ondertekenen met mijn achternaam, waarom moet ik het dan veranderen in het privéleven?”En ten slotte vertelde ik hem hoe ik de relatie van mijn vader met mijn vader waardeer, de achternaam van het meisje symboliseert voor mij een verband met hem en mijn familie.

Voor de bruidegom was dit een verrassing en hij was van streek, dus in de tijd die voor de bruiloft overbleef, vermeed ik terug naar dit onderwerp op alle mogelijke manieren. Na de bruiloft was hij zich er geen zorgen over te maken, hoewel hij misschien hoopt dat ik nog steeds van gedachten verander. Natuurlijk, toen we besloten om te trouwen, wist ik dat ik vroeg of laat deze kwestie zou moeten bespreken en hoopte hints op internet te vinden, hoe erover te praten. Ik ontdekte dat niemand hierover schrijft en besloot deze leemte in te vullen voor degenen die vandaag overwegen om de achternaam te veranderen of niet.

1. Het moeilijkste is om een ​​beslissing te nemen, dan zal het gemakkelijker zijn. “Ik heb veel tijd besteed aan het nadenken over deze kwestie”, deelt de senior editor van NBC Robin Kavakami, “en toen bleek dat hij mijn leven helemaal niet had beïnvloed. Bovendien hoefde ik mijn paspoort en andere documenten aan de vooravond van de trouwtocht niet te wijzigen. Er waren kleine overlays toen ik op de bruiloft cheques kreeg uitgegeven voor een “nieuwe” achternaam, dat is alles “.

2. Het is mogelijk dat dit uw nieuwe familieleden minder baartt dan u denkt. “Ik was bang dat mijn inheemse bruidegom-recente immigranten teleurgesteld zouden zijn over mijn beslissing om zijn achternaam niet te nemen”, herinnert de leraar zich van Los Angeles Lee Anne Tomka. – Het bleek dat ze hier niet veel belang aan hechten. “.

3. Soms geeft buitenstaanders meer dan een echtgenoot. Mijn beslissing, zo bleek, was het meest gewond door de echtgenoten van mijn vrienden. Toen een van hen vroeg waarom ik zo’n beslissing nam, herhaalde ik wat ik aan de bruidegom heb uitgelegd: “Ik werkte als journalist meer dan een jaar in mijn naam en nu wil ik hem niet veranderen”. De man van de vriendin snoof: “Dus het ding is dat je zo’n productieve journalist bent?”Dit spreekt meer over hem, niet over jou”, zegt de huwelijksadviseur Bela Gandhi. – De beste manier om met zulke mensen te communiceren, is het met hen eens te zijn: “Ja, je hebt gelijk, ik moest mijn achternaam veranderen”. Ze willen confrontatie, en wanneer je het ermee eens bent, blijkt er niets over te ruzie zijn. “.

4. Broer kan per ongeluk een fout voor haar man zijn. “Velen nemen me mee voor de vrouw van mijn broer en denken soms dat hij twee vrouwen heeft -ik en mijn dochter -in -law. En allemaal omdat we dezelfde achternamen hebben, ‘doet Anne Tom lach.

5. Bij de geboorte wordt het kind op uw achternaam vastgelegd. In het Maternity Hospital wordt hij opgenomen voor uw achternaam, ongeacht wat u van plan bent later in de geboorteakte aan te geven. Dit is natuurlijk onwaarschijnlijk dat het een klap is voor de trots en het onderwerp ervaringen voor de jonge vader als jij en het kind in drie dagen worden ontslagen. Maar als de baby om een ​​of andere reden in de intensive care staat en zijn verblijf in het ziekenhuis of het ziekenhuis vertraagd is, kan de vader het gevoel hebben dat hij uit het kind was verwijderd.

6. Als je kinderen hebt, wordt je op de naam van je man gebeld. “Omdat mijn kinderen de achternaam van mijn vader dragen, is iedereen die op de een of andere manier met hen te maken heeft zeker dat dit ook mijn achternaam is, en ze noemen me mevrouw van der Verf”, zegt journalist Eun Kim. – en dit ondanks het feit dat in de medische gegevens van kinderen en in hun schooldocumenten de achternaam van mijn meisje overal wordt aangegeven “. Op een bruiloft of daarna ontvangt u echter felicitatieboodschappen, cheques en nieuwjaarskaarten, waar u en uw man onder dezelfde achternaam verschijnen.

7. Uw kinderen zullen er niet op letten. “Mijn dochter is nu in de zevende klas, en pas recent drong het tot haar door dat ik mijn meisjesachtige naam draag. ‘God, dus jij bent Bela Gandhi!”Ze riep uit,” lacht de familieadviseur. Gandhi is 20 jaar getrouwd en ze nam de beslissing om haar naam niet te veranderen 2 dagen voor de bruiloft.

8. Na verloop van tijd kunt u van gedachten veranderen. “Ik heb mijn achternaam niet veranderd bij het trouwen, en dit heeft mijn man niet verhinderd en ik heb mij en mijn vriendelijke team voorkomen”, zegt Laura Koffi, redacteur van vandaag.- maar toen verscheen de derde “speler” – zoon. En hoe ouder hij werd, hoe meer ik begon te voelen dat ik de gemeenschappelijke teamgeest niet helemaal deelde. Alsof ik ben vergeten mezelf een merkteam t -shirt te bestellen. En aan de vooravond van de 20e verjaardag van de bruiloft begon ik documenten op te stellen om de naam te veranderen. De tijd is gekomen, nu wil ik het zelf “.

9. “Of-of” is niet de enige optie. Waarom niet beide achternamen gebruiken? Als je de naam in het paspoort wijzigt, kun je in het beroep de achternaam van het meisje verlaten. “Ik werk al zo lang in de journalistiek! – Lacht Laura Coffee. – In het privéleven ben ik klaar om over te schakelen naar de naam van mijn man. Maar zodat ik de handtekening onder mijn teksten verander? Nooit!”

Scroll to Top